menu

Gewaar zijn in twaalf zinnen 

Gedurende drie bijeenkomsten nemen wij jullie mee op reis door de werkingsgebieden van de twaalf zintuigen. Op basis van wat Rudolf Steiner in 1909 over zintuigen meedeelde en door Albert Soesman zo helder is verwoord in zijn lezingenreeks, verkennen we de wederkerige afhankelijkheid en samenhang van deze vermogens. Jouw vermogens!

Centraal staat hierbij je persoonlijke ervaring. Elke avond start met oefeningen die je daartoe uitnodigen en worden begeleid door Joeri Bonsel & Jac Net.

‘Gevraagd naar mijn eerste beleving in contact met de wereld om mij heen, herinner ik die mij goed; het gevoel van zand dat stroomt tussen de vingers, verfrissend en tintelend. De beelden die ik daarbij heb zijn dermate levendig dat deze voorbije werkelijkheid mijn lichaam, ook nu, volledig vult. Ik zoom in en voel de omvang van deze ervaring in diepte van mijn zelf.’ (JB)

Herken je dit soort belevingen? Bijvoorbeeld wanneer een geur je aandacht heeft gevangen. Je plots stilstaat en er vanuit de verte beelden voor je geestesoog verschijnen. De ervaring van toen zich opdringt in de werkelijkheid van het heden. Vaak ben je er minder van bewust wat smaakzin of achtergrond geluid op een zo’n moment met jou doet.

Het gewaar zijn van twaalf zintuigen is een bijzonder spel tussen bewuste en onbewuste belevingen. Waarnemen wat jij hierin nu gewaar wordt is uniek en levert indrukken die betekenis hebben voor jou. Tijdens de oefeningen zorgen wij voor een veilige context zodat jouw innerlijke ruimte vrij kan bestaan. Door het wezenlijke en het onwezenlijke duidelijker te onderscheiden kunnen wij de wereld buiten tot ons laten spreken, het geestelijke daarin ontvangen en elkaar vernieuwd ontmoeten.

Dinsdagavond van 19:30 - 21:30 uur op 3, 10 en 24 september 2019.

De drie avonden vormen samen één geheel en zijn niet afzonderlijk te bezoeken.

Wees er vlot bij, er zijn maximaal 9 plaatsen, eventueel plannen we een tweede cyclus in oktober of november.

Kosten; € 37,50 , bij de eerste bijeenkomst in een keer te voldoen en bij voorkeur gepast.

Voor deelnemers met een aantoonbaar minimum inkomen is en reductie van €7,50 mogelijk.

Nieuwsgierig geworden en aanmelden of heb je nog inhoudelijke vragen vooraf richt je dan tot Joeri Bonsel (06-47957322 & zeon@joeribonsel.nl) of Jac Net (06-51409155).