menu

Antroposofische Bibliotheek 

De Antroposofische Bibliotheek is in Ontmoetingscentrum Enkidoe ingebed in een sociale samenhang, waardoor zij nog meer dan voorheen naast bibliotheek en informatiecentrum ook plaats voor ontmoetingen kan zijn.

In de Antroposofische Bibliotheek van Zutphen is een schat aan boeken te vinden over uiteenlopende onderwerpen: onderwijs, landbouw, geneeskunde, voeding, innerlijke ontwikkeling, over de jaarfeesten, verhalen voor kinderen en volwassen, over actuele vraagstukken zoals ‘inentingen’ en ‘orgaandonatie’. Voor iedereen met belangstelling voor antroposofie valt er wel wat te vinden.

De uitleentermijn is 4 weken. Bij het overschrijden van de uitleentermijn wordt €0,20 per week, per boek in rekening gebracht. U kunt telefonisch of per e-mail verlengen, maar we zien u liever persoonlijk in de bibliotheek verschijnen!

De Antroposofische Bibliotheek wordt volledig gerund door vrijwilligers en is voor zijn voortbestaan afhankelijk van ledenbijdragen en giften. Voor de prijs van één boek kunt u een jaar lang stapels boeken lenen.

Uw contributie (€25,00 per kalenderjaar) kunt u overmaken op rekeningnummer: NL 96 INGB 0000328674 ten name van Stichting Studiecentrum voor Antroposofie. Met een extra gift zijn wij uiteraard heel blij!

Wij zien bewust af van 'automatische incasso', maar stellen het wel op prijs als u bij uw bank een 'periodieke opdracht' ter betaling van uw leesgeld afgeeft. Het bespaart ons veel werk om mensen aan te manen en u behoudt uw vrijheid om de opdracht zelf te wijzigen. Een periodieke overboeking kunt u doen via online bankieren.

Ook in 2019 bieden we weer de mogelijkheid om iemand anders gelukkig te maken met een bibliotheekbon. Bestaande leden betalen daarvoor €12,50. Nieuwe leden krijgen hem gratis.

Ter ondersteuning kunt u bij ons uw overtollige antroposofische boeken brengen en is er een verkoophoek, waar u tweedehands boeken kunt kopen. Met de opbrengst kunnen we nieuwe boeken aanschaffen.

Gelukkig komen er ook kinderen in de Antroposofische Bibliotheek in Ontmoetingscentrum Enkidoe.

Wij zijn voor hen op zoek naar kinder- en jeugdboeken, bijvoorbeeld die van Uitgeverij Christofoor.

Heeft u thuis nog wat staan - nieuw mag ook :-) - dan kunt u ons en zeker ook de kinderen daar blij mee maken.

De bibliotheekruimte is beschikbaar voor kleinschalige activiteiten. Zie hiervoor ook de informatie in het menu onder het kopje 'Ruimteverhuur'. Aanmelden kan via .

Adres

Oudewand 13
7201 LJ Zutphen
(op een paar minuten lopen vanaf het NS-station)

Telefoon: 06-30073639

Facebook

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur
Woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.
(Met uitzondering van schoolvakanties)

Contributie per kalenderjaar

Bij voorkeur een periodieke overboeking van €25,00 op rekeningnummer: NL96 INGB0000328674

t.n.v. Stichting Sudiecentrum voor Antroposofie

NB Als u een boek niet in ons bestand kunt vinden dan kan dat mogelijk wel bij de landelijke Antroposofische Bibliotheek in Den Haag. Daar kunt u het boek dan aanvragen. Voor leden van de Antroposofische Vereniging is het lidmaatschap en daarmee de toegang tot de digitale catalogus gratis.

En de nieuwste boeken vindt u op loopafstand bij De Boekerij!