menu

Antroposofische Bibliotheek Zutphen 

De Antroposofische Bibliotheek Zutphen heeft een eigen pagina, waar je kunt komen door op de foto hierboven te klikken of hier.

De Antroposofische Bibliotheek Zutphen is in Ontmoetingscentrum Enkidoe ingebed in een sociale samenhang, waardoor zij nog meer dan voorheen naast bibliotheek en informatiecentrum ook plaats voor ontmoetingen kan zijn.

In de Antroposofische Bibliotheek van Zutphen is behalve de bijna complete 'Gesamtausgabe' van Rudolf Steiners werken en voordrachten en vele in het Nederlands verschenen delen daarvan, een schat aan boeken van andere auteurs te vinden over uiteenlopende onderwerpen: onderwijs, landbouw, geneeskunde, voeding, innerlijke ontwikkeling, over de jaarfeesten, verhalen voor kinderen en volwassen, over actuele vraagstukken zoals ‘inentingen’, 'euthanasie' en ‘orgaandonatie’. Voor iedereen met belangstelling voor antroposofie valt er zo wel wat te vinden.

Met dank aan Wilfried Nauta hebben we in de bibliotheek een belangrijke stap gezet om 'met de tijd mee te kunnen gaan' met een nieuw professioneel bibliotheekprogramma, waarbij jij als lezer je eigen gegevens kunt inzien, boeken kunt uitkiezen in de online catalogus, boeken kunt reserveren, verlengen etc.

We verwachten dat we je hiermee nog meer van dienst kunnen zijn en hopen dat dit ook een stevige stimulans zal betekenen voor de - vaak inspirerende - live-ontmoetingen in de bibliotheek !

De uitleentermijn is in principe 4 weken. Bij het onaangekondigd overschrijden van de uitleentermijn wordt €0,20 per week, per boek in rekening gebracht.

De Antroposofische Bibliotheek wordt volledig gerund door vrijwilligers en is voor zijn voortbestaan afhankelijk van ledenbijdragen en giften. Voor de prijs van één boek kun je een jaar lang stapels boeken lenen.

Ook is er een verkoophoek, waar je tweedehands antroposofische literatuur kunt kopen. Met de opbrengst schaffen we nieuwe boeken aan.

Je contributie (€30,00 per kalenderjaar) kun je overmaken op rekeningnummer: NL 96 INGB 0000328674 ten name van Stichting Studiecentrum voor Antroposofie. Met een extra gift zijn wij uiteraard heel blij!

Wij zien bewust af van 'automatische incasso', maar stellen het wel op prijs als je bij je bank een 'periodieke opdracht' ter betaling van je leesgeld afgeeft. Het bespaart ons het werk om mensen aan te manen en jij behoudt je vrijheid om de opdracht zelf te wijzigen. Een periodieke overboeking kun je doen via online bankieren.

Gelukkig komen er af en toe ook kinderen in de Antroposofische Bibliotheek in Ontmoetingscentrum Enkidoe. Wij zijn voor hen op zoek naar kinder- en jeugdboeken, bijvoorbeeld die van Uitgeverij Christofoor. Heb je thuis nog wat staan - nieuw mag ook :-) - dan kun je ons en zeker ook de kinderen daar blij mee maken.

De bibliotheekruimte is beschikbaar voor kleinschalige activiteiten. Zie hiervoor ook de informatie in het menu onder het kopje 'Ruimteverhuur'. Aanvragen kan via .

Tweemaal per jaar wordt er een Nieuwsbrief aan de leden van de bibliotheek verstuurd.

Adres

Oudewand 13
7201 LJ Zutphen
(op een paar minuten lopen vanaf het NS-station)

Telefoon: 06-30073639

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur

Zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.

(Met uitzondering van schoolvakanties, Hemelvaartsdag en de zaterdag vóór Pasen en Pinksteren)

Contributie per kalenderjaar

Bij voorkeur een periodieke overboeking van €30,00 op rekeningnummer: NL96INGB0000328674 t.n.v. Stichting Studiecentrum voor Antroposofie

NB Als je een boek niet in ons bestand kunt vinden dan kan dat mogelijk wel bij de landelijke Antroposofische Bibliotheek in Den Haag. Daar kun je het boek dan aanvragen. Voor leden van de Antroposofische Vereniging is het lidmaatschap en daarmee de toegang tot de digitale catalogus gratis.

En de nieuwste boeken vind je op loopafstand bij De Boekerij!