menu

Enkidoe Reizen 

"Reizen is een manier om onze geest soepel te houden."

Reizen maakt creatief, inspireert en brengt ons uiterlijk èn innerlijk in beweging.

Een essentie van reizen is dat je elke dag nieuwe dingen meemaakt en nooit precies weet wat de volgende dag gaat brengen.

Door nieuwe vergezichten ontstaan nieuwe inzichten. Samen vol enthousiasme open staan voor wat er is en ontstaan wil en op pad te zijn met anderen die de reis op hun eigen wijze zien en beleven geeft verrijking en verdieping.

Voeg daar aan toe kunstzinnige uitingen in welke vorm dan ook, toegesneden op de reis, en je creëert een optimale reiservaring die wellicht je leven meer vervult en verlevendigt. Wij zetten daar alle vier graag onze kwaliteiten en talenten voor in.

Een goede inhoudelijke voorbereiding is van wezenlijk belang om tijdens de reis de ervaringen optimaal te kunnen zien en te beleven. Die voorbereiding bieden we voorafgaand en tijdens iedere reis.

Enkidoe Reizen biedt inspirerende reizen door geïnspireerd te reizen.

Spreekt dat je aan en wil je graag met ons mee? Kijk dan naar de aankondigingen en laat van je horen!

Wie zijn wij?

Jac Net

De behoefte om reizen te willen organiseren is met name ontstaan uit het geven van cursussen over het verborgen christendom. Een bezoek aan de Externsteine in het Teutoburgerwoud en de domkapel van Karel de Grote in Aken zijn er in 2018 het gevolg van geweest.

Het vertellen van beeldende verhalen heb ik in ruime mate opgedaan tijdens mijn werkzame leven als heilpedagogische leerkracht.

Elke keer als ik reis, realiseer ik mij vaak achteraf: "Waarom heb ik deze reis niet eerder ondernomen, want het heeft mij zoveel rijker gemaakt?" Wat mij vaak tegenhield, was dat mijn gebruikelijke pad comfortabel aanvoelde. Voor het aangaan van een avontuurlijk reis, moet ik eerst een focus hebben waarom ik ergens heen wil. Pas dan kom ik innerlijk in beweging. Dit in beweging komen wordt extra gestimuleerd als ik samen op reis ga met gelijkgestemde zielen. Zo verheug ik mij op de reizen die we gaan maken.

Christa Zon

Naast de zorg voor mijn gezin met vier kinderen ben ik werkzaam geweest in het Speciaal Vrijeschool Onderwijs als kleuterjuf en euritmie docent. Daarna heb ik een Rebalancingpraktijk gehad en heb ik meerdere cursussen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling. Nu doe ik de tweejarige cursus "antroposofische meditatie" bij Thomas Mayer en Agnes Hardorp. De paneuritmie en de verbinding met elementenwezens zijn hier ook onderdeel van.

Door het lezen van boeken heb ik heel wat innerlijke reizen gemaakt naar allerlei landen in allerlei tijden. Het geeft me het gevoel dat ik er geweest ben en ik draag de verschillende stemmingen en culturen in me.

Wat een verdieping en intensiteit echter, als ik dan naar zo een plek toega en er daadwerkelijk kan zijn en het kan ervaren met al mijn zintuigen.

Zo verheug ik me op het vormgeven aan de reizen die we gaan maken.

Viola Bruning-Koelman

Na mijn Vrije School tijd in Zeist en het grootbrengen van onze 4 kinderen heb ik samen met mijn man Laurens veel mooie reizen mogen maken.

Naast het maken van Geometrische codes en het oppassen op onze kleinkinderen, ben ik werkzaam als Innerlijk Kind therapeut.

Mijn wens is om met groepen mensen de vreugde van het samen reizen te delen.

Laurens Bruning

Na mijn schooltijd aan de Vrije School in Den Haag, mijn werk als leerkracht onderbouw en schoolleidingwerk op Vrije Scholen, werk ik al weer 20 jaar als (trainings-)acteur, trainer en coach in scholen en het bedrijfsleven. Ik ben veel bezig met muziek, tekenen, beeldhouwen en verdiep me graag met spiritueel-geestelijke zaken.

Sinds onze kinderen uit huis zijn is daar het maken van interessante reizen bij gekomen. Dit doe ik graag, zowel met mijn partner Viola als met kleine groepen.

Eigenlijk zie ik het hele leven als een grote reis.

Reizen naar bepaalde plaatsen op aarde, maakt mijn leven nog rijker. Door kijkend te voelen/voelend te kijken ervaar ik meerdere lagen van zijn. Zowel van mijzelf, als van mijn reisgenoten als van mijn omgeving.

Ik wil het maken van inspirerende reizen dan ook graag met je delen!