menu

Welkom in de bibliotheek 

De Antroposofische Bibliotheek is in Ontmoetingscentrum Enkidoe ingebed in een sociale samenhang, waardoor zij nog meer dan voorheen naast bibliotheek en informatiecentrum ook plaats voor ontmoetingen kan zijn.

In de Antroposofische Bibliotheek van Zutphen is een schat aan boeken te vinden over uiteenlopende onderwerpen: onderwijs, landbouw, geneeskunde, voeding, innerlijke ontwikkeling, over de jaarfeesten, verhalen voor kinderen en volwassen, over actuele vraagstukken zoals ‘inentingen’ en ‘orgaandonatie’. Voor iedereen met belangstelling voor antroposofie valt er wel wat te vinden.

Kinderboeken

Gelukkig komen er ook kinderen in de Antroposofische Bibliotheek in Ontmoetingscentrum Enkidoe. Wij zijn voor hen op zoek naar kinder- en jeugdboeken, bijvoorbeeld die van Uitgeverij Christofoor.

Heeft u thuis nog wat staan - nieuw mag ook :-) - dan kunt u ons en zeker ook de kinderen daar blij mee maken.

Landelijke bilbiotheek

NB Als u een boek niet in ons bestand kunt vinden dan kan dat mogelijk wel bij de landelijke Antroposofische Bibliotheek in Den Haag. Daar kunt u het boek dan aanvragen. Voor leden van de Antroposofische Vereniging is het lidmaatschap en daarmee de toegang tot de digitale catalogus gratis.

En de nieuwste boeken vindt u op loopafstand bij De Boekerij!

Vrijwilligerswerk

De Antroposofische Bibliotheek wordt volledig gerund door vrijwilligers en is voor zijn voortbestaan afhankelijk van ledenbijdragen en giften. Voor de prijs van één boek kunt u een jaar lang stapels boeken lenen.